ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Η Mazda ανακαλύπτει πώς η ιαπωνική κληρονομιά και οι σχεδιαστικές φιλοσοφίες της Mazda εμπνέουν τη μορφή και την

σχήμα των εσωτερικών χώρων των οχημάτων της.

MA

Ένα παραδοσιακό ιαπωνικό δωμάτιο είναι συχνά διακοσμημένο με προσεγμένη φινέτσα, διαθέτοντας μόνο μερικά προσεκτικά επιλεγμένα στοιχεία. Το Ma είναι η ομορφιά και η ένταση που βρίσκεται στον κενό χώρο μεταξύ αυτών των στοιχείων. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτοκινήτων, πρόκειται για την αντίσταση στον πειρασμό της υπερφόρτωσης του εσωτερικού με μεγάλο αριθμό ξένων στοιχείων, τη συγκρατημένη και μίνιμαλ σχεδίαση, είτε πρόκειται για το εσωτερικό είτε για το εξωτερικό.


Ma είναι η δύναμη και η ένταση που δημιουργεί ο χώρος, όπως φαίνεται στο ιαπωνικό δωμάτιο (αριστερά) και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (δεξιά).

KAICHO

Αυτή η φιλοσοφία αφορά την επιμέλεια ενός χώρου - στην περίπτωση της Mazda ενός εσωτερικού αυτοκινήτου. Το Kaicho ενισχύει τον χώρο που δημιουργεί η Ma. Το κάνει αυτό συνδυάζοντας αρμονικά ένα μείγμα ποικίλων υλικών και υφών που αλληλοσυμπληρώνονται, αποτελώντας κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών τους και παράγοντας απλότητα και εκλέπτυνση από την πολυπλοκότητα. Ο φωτισμός είναι επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό του Kaicho. Η Mazda χρησιμοποιεί διακριτικό, απαλό, έμμεσο φωτισμό για να ενισχύσει την αίσθηση της αρμονίας στα αυτοκίνητά της.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΌΣ MAZDA

HACHO

Hacho μεταφράζεται περίπου ως "σπασμένος ρυθμός". Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτοκινήτων, η Mazda χρησιμοποιεί το Hacho για να προσδώσει ρυθμό και δυναμισμό στον εσωτερικό χώρο ενός αυτοκινήτου. Η προσεκτική χρήση των γωνιών και των στοιχείων δημιουργεί έναν χώρο που είναι ταυτόχρονα ήρεμος αλλά και αναζωογονητικός, άνετος αλλά και ελκυστικός.

HACHO

Τα καθίσματα του Mazda CX-60 (επάνω) διαθέτουν μια ποικιλία υλικών σε διαφορετικές γωνίες...

HACHO

... για τη δημιουργία ρυθμού και αρμονίας.

MU­SUBU

Η Musubu είναι η φιλοσοφία της σύνδεσης. Στην Ιαπωνία, η τέχνη του δεσίματος κόμπων ακριβείας, είτε πρόκειται για τον ιμάντα ενός παραδοσιακού κράνους πολεμιστή είτε για ένα κιμονό, έχει αναχθεί σε μορφή τέχνης. Εμπνευσμένη από το "Musubu", η Mazda έχει υιοθετήσει έναν ιδιαίτερο τύπο ραφής για το εσωτερικό της (δεξιά). Αυτή διαθέτει ένα ελαφρύ κενό, όπως θα έκαναν οι δέστρες των αρχαίων ιαπωνικών ιμάντων και πανοπλιών, επιτρέποντας την ανθρώπινη κίνηση. Αυτό αντιπροσωπεύει συμβολικά το jinba ittai, τη φιλοσοφία οδήγησης που κάνει κάθε Mazda να αισθάνεται και να αποδίδει σαν προέκταση του σώματος του οδηγού.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ

Ανακαλύψτε τι κάνει τη Mazda μια μάρκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη: μοναδική, εκφραστική, ξεχωριστή. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα περιεχόμενα σχετικά με το τι υπάρχει στα αυτοκίνητά μας, καθώς και για το πού μπορούν να σας οδηγήσουν. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδρομή;

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε τη Mazda σε συναρπαστικά ταξίδια κατά μήκος των νορβηγικών φιόρδ, καθώς και στις ακτές της Πορτογαλίας και σε όλα τα βουνά της Ιαπωνίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Καθίστε σε αυτό το εμβληματικό μετατρέψιμο αυτοκίνητο για ένα οδικό ταξίδι στις Outer Hebrides. Είναι μια ιστορία ευελιξίας, μαγευτικής θέας και μερικών απροσδόκητων ανατροπών.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣ

Το Mazda CX-5 έχει να κάνει με τους σχεδιαστές. Έχοντας το ελεύθερο περιθώριο να ακολουθήσουν την έμπνευσή τους, μετέτρεψαν το όραμα και τη φιλοσοφία της Mazda σε ένα SUV με τις καλύτερες πωλήσεις.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΕΞΙΚΟ MAZDA

Γνωρίζετε την προέλευση του ονόματος Mazda; Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση "Jinba Ittai" και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει ή πώς να την προφέρετε; Όσα θέλετε να γνωρίζετε  με τον απόλυτο οδηγό μας για την ιαπωνική ορολογία της Mazda.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ