#MAZDADISCOVERS

Η ΤΈΧΝΗ ΤΟΥ ΓΎΨΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΌΚΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ MAZDA DISCOVERS

Η σειρά μας #MazdaDiscovers στο YouTube σας φέρνει κοντά και προσωπικά με μερικούς από τους πιο μοναδικούς τεχνίτες του κόσμου. Όπως και η Mazda, αυτοί οι τεχνίτες είναι αφοσιωμένοι στο να συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με μια σύγχρονη προσέγγιση, δημιουργώντας εξαιρετικά αντικείμενα, τέχνη και γαστρονομικές εμπειρίες. Οι εμπνευσμένες ιστορίες τους αφηγούνται από δημιουργούς του YouTube που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την τέχνη τους.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ

Ο κινηματογραφιστής Denis Barbas ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι από την Ιταλία στην Πράγα, με το Mazda CX-60, για τη νέα σεζόν του #MazdaDiscovers. Μέσα από τον φακό του, συναντάμε τον Oliver Braun, έναν νεαρό αρχιτεχνίτη που ίδρυσε ένα από τα πιο φημισμένα στούντιο στοκαρίσματος στην Τσεχική Δημοκρατία σε ηλικία μόλις 20 ετών. Όπως και η Mazda, ο Oliver και ο Denis γιορτάζουν την ένωση της τέχνης και της ιστορίας.

 

Ο Oliver Braun απέχει πολύ από τον μέσο τεχνίτη. Ίδρυσε το στούντιό του σε τρυφερή ηλικία 20 ετών και έκτοτε έχει αυξήσει την ομάδα του σε περίπου 30 επαγγελματίες - συμπεριλαμβανομένων γλυπτών, αναστηλωτών και ειδικών σε υλικά. Έχει συμμετάσχει σε αποκλειστικά έργα, όπως η εκτεταμένη ανακατασκευή της πρόσοψης του κτιρίου του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η σχολαστική δεξιοτεχνία του εκτείνεται πέρα από την απλή αισθητική. Ο Oliver χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνικών, όπως το τράβηγμα προφίλ, η διαμόρφωση και η μοντελοποίηση, για να μετατρέψει τις δομές σε ζωντανές αφηγήσεις. Η προσέγγισή του ευθυγραμμίζεται στενά με την αφοσίωση της Mazda στη βιωσιμότητα μέσω του ευφυούς σχεδιασμού και της αποδοτικής μηχανικής.

Ο Denis Barbas είναι δημιουργός περιεχομένου από την Ιταλία, από όπου ξεκινάει το ταξίδι του για να συναντήσει τον Oliver. Οδηγώντας μέσα από μερικά από τα πιο γνωστά ορόσημα της Ρώμης, περνάει στην πανέμορφη ύπαιθρο της Τσεχικής Δημοκρατίας πριν φτάσει στην Πράγα, την πατρίδα του Oliver. Εδώ, ο Denis καταδύεται βαθιά σε αυτό που αρχικά παρακίνησε τον Oliver και εξακολουθεί να τροφοδοτεί το πάθος για την τέχνη του. Μεταξύ αυτών είναι και η ισχυρή δέσμευση για βιωσιμότητα, η οποία εκδηλώνεται στη φιλοσοφία του να αποκαθιστά αντί να αντικαθιστά ιστορικά κτίρια. Για τον Oliver, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την περιβαλλοντική ευθύνη, αλλά και με τη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας των δομών στο αρχικό τους πλαίσιο.

Η εστίαση του Oliver στη βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια προσωπική επιλογή- είναι μια πρακτική που έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στον κόσμο του σχεδιασμού και της μηχανικής. Αυτό ευθυγραμμίζεται στενά με την αφοσίωση της Mazda στη βιωσιμότητα, η οποία αποτυπώνεται στον έξυπνο σχεδιασμό και την αποτελεσματική μηχανική της. Ακριβώς όπως ο Oliver μετατρέπει υλικά και τεχνικές από το παρελθόν σε σύγχρονα αριστουργήματα, η Mazda αναζητά βιώσιμες λύσεις για τις μελλοντικές μεταφορές.

Αυτή η ομοιότητα επεκτείνεται πέρα από τη φιλοσοφία και στις ιδιαιτερότητες της τέχνης τους. Η τέχνη του γύψου έχει μια μοναδική απήχηση με τη διαδικασία μοντελοποίησης πηλού της Mazda, όπου οι καλλιτέχνες διαμορφώνουν προσεκτικά το πρότυπο που γίνεται ο τελικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου.

Η αφοσίωση του Oliver Braun στην τέχνη του και στις αξίες της ιστορικής διατήρησης τον καθιστούν κατάλληλο θέμα για τη σειρά #MazdaDiscovers. Ακριβώς όπως ο Braun στοχεύει να παρατείνει τη ζωή και την αφήγηση των ιστορικών κτιρίων, η Mazda επιδιώκει να εμπλουτίσει τις ζωές μέσα από σχολαστικά σχεδιασμένα οχήματα που ενσαρκώνουν παρόμοιες αξίες.

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα επεισόδια όπου θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στους συναρπαστικούς κόσμους της χειροτεχνίας και της καλλιτεχνίας. Επόμενο θέμα στην ατζέντα: η πανάρχαια τέχνη της δερματοποιίας στην Ισπανία, με τον Oliver Astrologo και τον αρχιτεχνίτη José Luis Bazán.